Polica privatnosti

IDENTITET I KONTAKT PODACI VODITELJA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Zagstel d.o.o.
Rapska 46, 10000 Zagreb,
OIB: 41920985512
telefon: +385 91 2555 125
e-mail: info@zagstel.hr
(Voditelj obrade je: fizička ili pravna osoba koja određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka).

SVRHE OBRADE RADI KOJIH SE UPOTREBLJAVAJU OSOBNI PODACI

Osobne podatke upotrebljavamo za svrhe sklapanja i ispunjenja ugovora o najmu vozila i to za svrhu naplatu potraživanja i za svrhe rješavanja odštetnih i regresnih zahtjeva u mirnom ili sudskom postupku. Osobne podatke obrađujemo radi zaštite naših legitimnih interesa u svrhe otkrivanja i sprječavanja prijevara ili prekršajnih djela u slučaju sklapanja ugovora o najmu vozila.
Pravna osnova za obradu:
Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe je sklapanje i ispunjenje ugovora o najmu vozila i poštivanje općih uvjeta tvrtke.

KATEGORIJE OSOBNIH PODATAKA KOJE OBRAĐUJEMO

Obrađujemo osobne podatke koji su potrebni za gore navedene svrhe:
Identifikacijske i kontakt podatke: Ime i prezime, spol, prebivalište ili boravište, datum i mjesto rođenja, osobni identifikacijski broj (OIB), broj osobne iskaznice, broj vozačke dozvole, adresu elektroničke pošte i telefonski broj.
Financijske informacije i pojedinosti o računu: Broj kreditne kartice.

KAD OSOBNI PODACI NISU DOBIVENI DIREKTNO OD OSOBE ČIJI SE PODACI OBRAĐUJU

Obrađujemo osobne podatke koji su potrebni za gore navedene svrhe i kad nisu prikupljeni izravno od osobe o čijim se podacima radi a koje smo dobili od najmoprimca, vozača 1 ili vozača 2.
Obrađujemo osobne podatke koji su potrebni za gore navedene svrhe, a koji su navedeni u Zaštiti privatnosti.

PRIMATELJI I KATEGORIJE PRIMATELJA OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke možemo dostavljati u nekim slučajevima javnim tijelima Republike Hrvatske i zemalja Europske unije ukoliko nas iste traže. Radi se o situacijama kada je policijskim postajama potrebno poslati podatke o vozaču iznajmljenog vozila radi počinjenja prometnog prekršaja
iznajmljenim vozilom od strane Vozača 1 i/ili Vozača 2 sa ugovora o najmu vozila.

ZAŠTO JE POTREBNO PRUŽANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Pružanje Vaših osobnih podataka potrebno je za sklapanje i ispunjenje ugovora o najmu vozila, a ukoliko ne pružite podatke koji su nužni za određenu vrstu ugovora nećemo biti u mogućnosti sklopiti ugovor o najmu.

Detalji o tome namjeravamo li osobne podatke prenijeti trećoj zemlji te podatak postoji li ili ne postoji odluka o primjerenosti

Osobne podatke u nekim slučajevima prenosimo pružateljima usluga koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP-a). U takvom slučaju, prijenos osobnih podataka se odvija samo ako je Europska komisija potvrdila da treća zemlja ispunjava određenu razinu zaštite podataka ili ako postoje odgovarajuće mjere zaštite u skladu s primjenjivim pravom (npr. Obvezujuća korporativna pravila, standardne ugovorne klauzule). Imate pravo pribaviti informacije i , ako je mjerodavno, primjerak zaštitnih mjera usvojenih za prijenos osobnih podataka izvan EGP-.a kontaktirajući Službenika za zaštitu podataka.

Prava u odnosu na osobne podatke

Imate sljedeća prava kada su u pitanju Vaši podaci:

Pravo na pristup – možete zatražiti pristup Vašim osobnim podacima i potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci.

Pravo na ispravak – možete zatražiti da Zagstel d.o.o. ispravi osobne podatke koji su netočni ili da dopuni osobne podatke koji su nepotpuni.

Pravo na brisanje (pravo na zaborav) – možete zatražiti da Zagstel d.o.o. izbriše Vaše osobne podatke ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

a. osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;

b. uložite prigovor automatiziranom donošenju odluka, a ne postoje jači legitimni razlozi za obradu, ili uložite prigovor obradi za izravan marketing;

c. osobni podaci su nezakonito obrađeni;

d. osobni podaci moraju biti izbrisani obvezom temeljem prava Europske unije ili temeljem prava i propisa Republike Hrvatske

Pravo na ograničavanje – možete zatražiti da Zagstel d.o.o. ograniči način na koji obrađuje Vaše
osobne podatke ako je ispunjeno jedno od sljedećeg:

a. osporavate točnost Vaših osobnih podataka, tijekom razdoblja koje omogućava Zagstel d.o.o. da provjeri točnost Vaših osobnih podataka;

b. Obrada je nezakonita i protivite se brisanju osobnih podataka i umjesto toga zahtijevate ograničavanje njihove upotrebe;

c. Zagstel d.o.o. više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali su Vama potrebni radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;

d. Uložili ste prigovor na obradu na temelju prava na prigovor automatiziranom donošenju odluka do provjere nadilaze li naši legitimni interesi Vaše interese

U slučaju da ste tražili ograničavanje obrade, Zagstel d.o.o. će Vas izvijestiti prije nego ograničenje bude ukinuto.

Prava na prenosivost – možete zatražiti da Zagstel d.o.o. prenese osobne podatke koje ste nam pružili, drugom voditelju obrade i/ili zatraži primitak Vaših osobnih podataka u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu.
Pravo na prigovor – možete podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka od strane Zagstel d.o.o za izravan marketing ili, u drugoj situaciji u skladu s propisima Republike Hrvatske, dajući obavijest Službeniku za zaštitu osobnih podataka.

PRAVO PODNOŠENJA PRITUŽBI NADZORNOM TIJELU

Imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu.
Kontakt podaci nadzornog tijela su:
Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb

RAZDOBLJE U KOJEM ĆE VAŠI PODACI BITI POHRANJENI

Vaši osobni podaci, koje ste dali u svojstvu stranke u svrhu sklapanja i ispunjenja ugovora o najmu vozila čuvaju se onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje svrhe radi koje ih obrađujemo. Kriterij na temelju kojega određujemo razdoblje čuvanja osobnih podataka je upravo svrha prikupljanja, trajanje ugovora o najmu, zastara potraživanja propisana zakonom ili točno određena odredba drugog zakona koja nas obavezuje da određene podatke čuvamo točno određeno vrijeme.

AUTOMATIZIRANO ODLUČIVANJE UKLJUČUJUĆI IZRADU PROFILA

Vaše Osobne podatke obrađujemo automatiziranim sredstvima radi donošenja odluka npr. Prilikom ugovaranja najma vozila.

KOLAČIĆI

Web stranice www.luxe-rent.com koriste tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke. Našim korisnicima stalno nastojimo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo pa je potrebno napomenuti da naše Internet stranice rade optimalno samo ako su kolačići omogućeni. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU treba nam vaša privola. Korištenjem ove Internet stranice dajete privolu i pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

UGRAĐENI SADRŽAJ S DRUGIH WEB-STRANICA

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

STATISTIKA POSLUŽITELJA

Ova web stranica koristi Jetpack plugin za mjerenje statistike posjećenosti.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Iako poduzimamo dostupne tehničke i organizacijske mjere u cilju sprečavanja neovlaštenog otkrivanja vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti. Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

Adresa: Rapska 46, 10000 Zagreb
za službenika za zaštitu osobnih podataka
e-mail: info@zagstel.hr
telefon: +385 91 2555 125